Hangorenstal ‘de Hangende oortjes’ is “bedacht” in 2022 toen wij verhuisde naar deze woning en ik weer een tuin kreeg waar ik konijnen kon houden. Hiervoor woonde wij in een huis zonder tuin en had ik alleen nog cavia’s binnen.
Vroeger heb ik vanaf dat ik weet altijd konijnen en cavia’s gehad. Als eerste hadden we een hollander konijn. Daarna kreeg ik meerdere borstel cavia’s. De konijnen die ik toen had waren onder andere een leeuwenkopje en een kleurdwerg. Even doorspoelen naar 2022…
Ondanks alle konijnen en knaagdieren die ik gehad heb ging mijn liefde altijd al uit naar hangoren. Vandaar dat de eerste hangoren die ik ophaalde ook van marktplaats uit een mini hokje kwamen. Uit het asiel haalde ik een kleurdwerg die daar geboren was en dus nog nooit een ander hokje had gezien dan dat. En uiteindelijk zochten 3 Franse hangoren uit de buurt ook gezamelijk een nieuwe plaats en mochten die ook meedoen in het nieuwe verblijf.
In overleg met Eli heb ik daardoor uiteindelijk besloten om toen al goedgekeurde Franse hangoren aan te kopen omdat ik graag naar show wilde en af en toe daarvoor een nestje wil fokken. Echter gooit mijn ziekte daar met name het laatste jaar af en toe wat roet in het eten, waardoor shows nog niet gelukt zijn. Maar ze staan zeker op de planning..
Uiteindelijk staat bij mij altijd het welzijn van de konijnen op nr 1. Show en alles wat je erbij doet moet ook voor erbij blijven en zeker geen hoofddoel zijn. Ik ben van plan om cursussen te volgen om ze nog beter te kunnen verzorgen en nogmaals; ik fok dus ook niet voor vermeerdering! Alleen voor het correct houden van het geweldige ras ‘De Franse Hangoor’!
Hieronder wat oude foto’s van mijn jeugddieren en ook van mijn huidige verblijf. Ik heb altijd maximaal 3 rammen. Deze zitten in een konijnenflat van momenteel 180×60 met een ren. Hier word dit jaar ook nog een nieuw verblijf voor gebouwd. Ze zullen dan allemaal een verblijf hebben van 4mX80cm en een ren van 1.60x7m.
Ik hou mijn rammen altijd maximaal! 2 seizoenen als dekram en daarna laat ik ze helpen en mogen ze in de groep van hun pensioen genieten(mits dit gaat qua koppelen) en zo geld het ook voor de dames. Maximaal 2 nestjes en dan lekker met pensioen. Lukt het koppelen in de groep niet zoek ik een leuk en fijn ander huis voor deze dieren.
Vroeger heb ik nog wel eens dieren op gevangen. Maar o.a. door het vele extra werk als ze iets mankeren doe ik dit niet meer nu ik zelf niet alle zorg voor handen kan nemen. Tevens weet je niets over achtergrond van zo’n dier en breng ik daarmee mij eigen groep misschien wel in gevaar. De meeste opvangers zijn nu dan ook verhuisd naar een mooi nieuw huisje.