10 September 2021 – Eerste immuuntherapie

Daar zitten we weer… In een lekkere luie stoel terwijl het eerste deel van mijn cocktail in loopt (helaas geen Pina Colada 🥴👎🏻)

De bestraling van gister zorgt voor erg veel hoofdpijn. De zwelling die ontstaat kan door mijn schedel nergens heen en dat zorgt ervoor dat de druk enorm toeneemt. En dus ook de klachten als zichtsverlies, etc.

Helaas mag ik geen vochtafdrijvers ivm de immuuntherapie. Dus ik moet even doorbijten. Ze zijn wel aan het kijken of er evt iets anders is wat wel gegeven mag worden.

Het eerste deel van de immuuntherapie (nivolumab) is in ongeveer 30 min via het infuus ingelopen. Daarna 12 minuten doorspoelen en dan volgt deel 2 (Ipilimumab). Deze heeft ongeveer anderhalf uur nodig en moet daarna ook wat langer doorgespoeld. Dus om ongeveer 17u ben ik klaar. En daarna ben ik hopelijk tot 30 september even ziekenhuisvrij.

De immuuntherapie gaat mogelijk zorgen voor de volgende veel voorkomende klachten in de eerste 6-8 weken;

Hoofdpijn, misselijkheid, duizeligheid, stram en stijfheid, zere mond, diarree, hele erge jeuk, bloedneuzen en uiteraard extreme vermoeidheid. En nog een hele waslijst, maar die komen minder vaak voor, dus die sla ik ook over 😉

Dit is gelukkig ‘mogelijk en veel voorkomend’. Voor nu ga ik maar uit van het hele pakket, valt het strak alleen maar weer mee!

Ik wil iedereen weer bedanken voor het medeleven en de lieve berichtjes.

Maar voor de aankomende dagen wil ik even vragen om alleen te appen/berichten mits het echt nodig is, want het kost me erg veel energie.

En simpelweg niet reageren/negeren ben ik gewoon niet goed in! Dus heel lief, als je onder mijn facebook bericht iets post, maar liever even niet in messenger of op de app.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *