11 November 2021 – Braf-MEKremmers..

Je had de uitslagen al gelezen in MijnUmcu zag ik?! Daarmee begon mijn arts haar verhaaltje.

En ja, uiteraard heb ik daar gelezen.. Dat weet je toch 😂 was mijn antwoord.

Dan weet je dat ik geen goed nieuws voor je heb……. Zei ze.

Nou, dat wist ik dus inderdaad 🤔

Maar daar had ik me nu dus ook op voorbereid. Dat vind ik zo prettig dat ik het eerder kan lezen.

Ik begrijp de medische taal die er staat, waar een ander er niet wijs uit word.

Dus ik kan als ik van de schrik ben bekomen al voorbereiden op het gesprek en dus ook al vragen voorbereiden die je anders door de shock zou vergeten.

Conclusie;

Kleine tumor in mijn hoofd is weg.

Grote tumor is 2mm kleiner, nu 19mm, maar effect van de bestraling werkt nog maanden door.

Longen zijn sommige gegroeid, sommige geslonken. De ene tumor is gelijk gebleven 16mm, 1 tumor is van 16mm naar 15mm geslonken. De grootste was 24 en nu 21mm. Alleen een paar kleine waren 1 tot 2mm toegenomen en zijn nu dus maximaal 5mm.

In mijn buik is de grootste groei. Daar zaten 3 tumoren. En nog… En 2 van de 3 zijn gegroeid. Van 16mm naar 24mm. Van 22mm naar 26mm. En de laatste is gelijk gebleven met 20mm.

Dan is er nog een uitzaaiing in de spier bij mijn SI gewricht. Die ze vorige keer niet gelijk hebben aangeduid als uitzaaiing. Maar nu wel. Deze is in vergelijking wel gelijk gebleven met de vorige scan.

Mijn lymfeklier in de oksel is kleiner. Die was 13mm en nu 9mm. Alleen een andere lymfeklier is nu weer gegroeid van 8mm naar 10mm.

En dus zijn er nu 2 opties.

Nu behandelen of nu nog even wachten.

Als ik nu behandel heb ik ook nog prednison, een lagere weerstand en straks krijgen we de sleutel en kan ik dus echt niks. En slaat het misschien sneller de verkeerde kant weer op omdat mijn lijf nog niet zo sterk is.

Of we wachten, maar dan groeit het door.

Nou ik was er dus al uit voor ik daar was. Want ook dat stond als voorstel in MijnUmcu. En ik wil dus gelijk starten he!!

Dus alles doorgesproken, bijwerkingen doorgenomen en goed overlegt. Ik start vanavond al met tabletten met BRAF-MEK remmers. Een soort tabletten tegen het gen dat aangetroffen is in mijn melanoom en waar de cellen dus op reageren. Echter wel maar voor 9-12 maanden. Maar daarna zijn er vast weer andere dingen mogelijk. Voor nu doen we in ieder geval weer iets meer dan wachten.

Ik ben hier heeeeeeel blij mee 💪🏻💪🏻 ook al betekent dit dat ik weinig mee zal krijgen van de verbouwing van ons huis. Mijn conditie weer slechter wordt. Ik last krijg van algehele malaise, griepklachten, mogelijk koorts, etc.

Voor nu laat ik het even hierbij. Anders zitten jullie over 2u nog te lezen 😂😂

Wordt weer vervolgd 😘😘

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *