24 Mei 2022 – Uitstapje UMCU

Update onderaan;

————————————————————————

Hallo allemaal,

Daar ben ik weer eens een keer.

Net terug uit het ziekenhuis.

Eigenlijk had ik een belafspraak, maar na het afbouwen van de prednison kreeg ik het weekend toch weer stekende pijn en benauwdheidsklachten.

Eerst even aangekeken. Maar vanmorgen toch maar gebeld. Meer omdat ik geen zin had om vanavond nog te gaan, wat wel moet ik als ik om half 5 aan de telefoon mijn klachten had gemeld.

Dus om kwart voor 1 richting het UMC voor bloedprikken en een longfoto. De foto was goed, geen longontsteking. Maar er was wel een waarde verhoogd die kon duiden op een longembolie. Dus CT scan van mijn longen om dat weer uit te sluiten.

Ikzelf had aan de telefoon al gezegd dat alles hetzelfde voelde als een paar weken terug met de longontsteking. En aangezien ik net een stap omlaag heb gedaan met de prednison dat ik daarom maar vast vroeg bel. Vorige keer was er op de spoed ook niks te zien en had ik een paar dagen later toch longontsteking.

Maar na CT scan belde de arts mij. Omdat wil hadden besloten toch vast terug te gaan rijden i.v.m. file, nou dat heeft weinig geholpen.. 16.35 gaan rijden 17.15 thuis 😅😆

Afijn. Ze belde. En vertelde dat ze goed nieuws had. Geen longembolie..

Joh!! Sherlock 🥴 Verrassend….

Maar wat het dan wel wist ze niet, want de ontstekingswaarde waren wel wat hoger dan 2 weken terug, maar niet extreem. En ook op de longfoto was niet iets groots te zien. Wel wat vocht en mindere werking onderin.

Maar ach, kleinigheidje 🤔 Je zou niet denken dat die longontsteking dan misschien nog net niet ver genoeg weg was, en dat dat het misschien is toch? Dat zou echt ongelofelijk gek zijn!

Conclusie; ik mag gewoon doorgaan met het afbouwen van de prednison. En als ik pijn heb neem ik een pcm.

Opgelost dus… 😁👏🏻🥳 fijn toch? Dat elke 2 weken compleet door de molen halen niet teveel geld kost. Maar een behandeling om je te genezen wel 👍🏻

Gelukkig heb ik dankzij mijn lieve familie wel weer een nieuwe alternatieve kuur kunnen halen. Ik genees mezelf wel 🙋🏼‍♀🙋🏼‍♀

Hopelijk red ik het met deze kuur tot ik naar België mag. Maar daar is het ook druk… Dus duimen geblazen 😊

Wordt vervolgd….

—————————————————————————-

De professor zelf belde me net..

Die had gehoord wat de conclusie was en was het daar totaal niet mee eens. Ze was zacht gezegd een beetje boos.

Verder afbouwen als iemand elke keer klachten krijgt na het afbouwen…. Ze zegt; 1 en 1 is toch 2 of ben ik gek??

Kort samengevat ziet ze op de scan wel geïrriteerd longweefsel en vocht achter de longen. En elke keer vergroten mijn lymfeklieren ook als ik prednison af bouw.

Zij concludeert dus dat mijn immuunsysteem nog steeds teveel van slag is en stelt dus wederom voor om veel langzamer af te bouwen. Niet met 10mg per week. Maar misschien wel 5 mg per maand. En om voor nu eerst dus weer een stap omhoog te gaan tot mijn klachten weg zijn.

Over 3 weken heb ik dan weer contact om te kijken of er misschien dan 5 mg af kan.

Hè hè, er zijn dus nog wel artsen die logisch na kunnen denken 🙏🏻

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *