25 Oktober 2021 – 5 weken op bed..

Weer even een beetje zeuren hoor.. 🧐 Lucht zo lekker op πŸ€ͺ

Want de maandagen zijn veelal niet mijn beste dagen ben ik achter. En vaak komt dat omdat mijn weekenden toch misschien wat te vol zijn (Ja een zittend feestje, koffie drinken, de was ophangen en 1x eten koken verdeeld over 2 dagen is ook wel heuull vol hΓ¨ πŸ₯΄)

Het is zo frustrerend om de ene dag eindelijk iets leuks te kunnen doen en vervolgens weer op bed te moeten liggen of simpele dingen zoals even een hapje eten koken dan weer niet te kunnen.

Na (morgen) 5 weken veelal op bed ben ik het namelijk echt zo ontzettend beu dat ik overal over na moet denken, letterlijk elke stap die ik zet buiten bed moet overwegen en alles wat ik doe moet plannen, organiseren en ook vooraf goed in moet schatten wat wel en niet kan op en na welke dagen. Juist na leuke dagen is dit erg lastig en voelt het als een stap terug of als een straf! Wat het natuurlijk niet is. Maar zo voelt het wel als je wéér op dat bed beland.

Het is voor de meeste van jullie gelukkig bijna niet voor te stellen. En ik zeg niet voor niets gelukkig. Wees er echt blij om!

Gister voelde ik me na het vrijgezellen feest best goed zoals ik al schreef. Dus volgens plan koffie gaan drinken bij mn moeder, en dat ging ook wel goed, maar ben net te lang gebleven en dat kost dan ineens weer zoveel energie dat ik heel de zondag daarna eigenlijk weer op bed lag en Ajax dus niet beneden maar boven heb gekeken. Overigens wel echt een heerlijke wedstrijd πŸ₯°

En ik had er dus s’morgens toen het goed ging ook al een wasje in gedaan en zou s’avonds zelf eten koken. Heel simpel, maar eigenlijk dus al weer veel te veel…..

Maar heb het wel allemaal nog gedaan natuurlijk, want t stond op mijn planningπŸ™„ Slim was het niet… 😏 Want was echt moe!

Maarja mijn sterrenbeeld is Maagd Γ©n ik ben perfectionistisch, dus mijn motto is: eigenwijs is ook wijs πŸ˜‚πŸ€ͺ

Eigen schuld dikke bult dat je dan last hebt zou je zeggen.. Maar voor mijn gevoel plan ik al zoooo weinig. Dat komt ook omdat de meest normale dingen als douchen, aankleden, eten maken, was ophangen, stofzuigen ook allemaal nog steeds mega veel energie kosten. Maar je wil het zo graag!!!!

Iedereen kan makkelijk zeggen; ja doe nou niet teveel OF lukt dat wel, koken en de was? En het is echt heel goed bedoeld. Maar probeer het zelfs eens een aantal weken πŸ˜‰ 2 of 3 taken per dag inclusief jezelf wassen en aankleden, en verder dan alleen op de bank zitten of op je bed liggen. Dus wat zou jij doen? Douchen en… ??

En verder overal om vragen, want steeds opstaan om iets te pakken gaat ook niet. Iedereen die hulp aanbied zegt; dat begrijpen we toch, dat is echt niet erg, we doen t graag.. En dat is heel lief, en dat weet ik, maar pffffff… Ik moet t wel elke dag doen πŸ˜‰

Overal afhankelijk mee en van zijn, 100x per dag om de kleinste dingen moeten vragen, mensen ‘lastig vallen’ en zelf alleen maar liggen en positief blijven denken. Je eigen boodschapjes niet kunnen halen, niet even de hond uitlaten als het lekker weer is, niet de auto pakken en even naar Aukje rijden. Niet eens spontaan bedenken dat je zin hebt om s’avonds een bepaald gerecht te eten… Alles moet gepland en gedoseerd…

En als je dan nog zeker weet dat het snel beter wordt, of je weet dat je na deze periode nog heel lang te leven hebt. Dan maakt het dat ook al weer anders. De onzekerheid maakt het frustrerend en soms ondraaglijk. Want ik wil juist nu het nog kan zoveel mogelijk uit het leven halen, en zelfs dat gaat dan niet.. Wie weet gaat het straks weer wat beter, wat ik heel hard hoop, en krijg ik een goede uitslag bij de scan waardoor ik weer behandeld mag. Maar dan wordt ik waarschijnlijk weer ziek….. Daar kan ik nu al tegenop zien, dus denk ik er maar niet aan tot ik het zeker weet.

Dus als er vandaag ook maar 1 iemand tegen mij klaagt dat ie geen zin heeft om te gaan werken, of om na z’n werk nog eten te koken, of zoiets. Dan heb je vandaag kans om uitbrander te krijgen! πŸ˜’

Ook al hebben jullie ook het goed recht om daar af en toe ook klaar mee te zijn hoor haha. Ook dat gevoel ken ik nog πŸ˜‰ maar vandaag zou ik heel graag normaal zijn gaan werken, moe worden van t werk, nog eten moeten koken en dan mn huis nog schoonmaken! Haha!

Ik denk dat ik nu af en toe de maandag gewoon omdoop tot mijn baal, klaag en zaagdag πŸ˜‚ dan komt t allemaal goed πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚

Tot later deze week πŸ™‹πŸΌβ€β™€πŸ™‹πŸΌβ€β™€

Dan kan ik jullie laten zien welke leuke spulletjes ik heb gekocht voor ons nieuwe huis 🏑πŸ₯° want woensdag ga ik met mama even naar een leuk winkeltje waar ze al wat voor me apart hebben gezet. En hopelijk kan ik ook weer wat vooruitgang melden, want morgen moet ik naar het ziekenhuis en mag er als het goed is weer prednison af!

Dus mensen ik weet wel dat ik ondanks alles goed vooruit ga hoor πŸ˜‰ het gaat me alleen na zoveel weken niet meer snel genoeg… πŸ™ˆ Sorry!

Liefs xX 😘😘

Foto’s van alle kaarten en nieuwe cadeautjes weer bijgevoegd hoor! πŸ₯°πŸ˜

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *