25 September 2021 – Dag 5 in het ziekenhuis

Dag 5;

Gooooeeeiiiieeeessssmorgens deze morgen! Ik ben weer de oude hoor ✌🏻🤪 Naja. Weer optimistisch en vrolijk bedoel ik dan, niet beter helaas. Was het maar zo’n feest! Want man man wat zie ik eruit 🙈🙈

Gister na 3x ‘Zwaar leven’ van Brigitte Kaandorp en een uurtje onder mn dekbed ging het eigenlijk al gelijk weer beter hoor. Foute uur aangezet, en weer gaan..

Gister na mijn dip hebben ze gelukkig ook gezorgd voor andere medicatie waardoor de pijn weer wat beter te handelen was. Dat scheelt natuurlijk ook een hoop, pijn of geen pijn. Dus nu valt er verder weinig meer te klagen natuurlijk 🙄😜

Alleen was nu wel alweer mijn arm ontstoken door het infuus. Dus die moest weer ergens anders. En dat ging helaas niet meer vanzelf. Na meerdere pogingen zit hij nu in mijn hand, maar de kans is reëel aanwezig dat deze het ook niet meer houd tot morgen. Mijn aders worden dunner en kleiner door de medicatie en dus zou het beter zijn als ik een centrale lijn in bijvoorbeeld mijn nek zou krijgen omdat die aderen dikker zijn.

Omdat ik morgen de laatste kuur al moet, heb ik er toch voor gekozen om eerst meerdere pogingen ergens in mijn armen of benen te doen en dat is gelukkig dan dus gelukt. Nu hopen dat hij het nog uithoudt tot morgen. Want anders wordt het een ritje anesthesie vrees ik… Dus maar weer duimen dat het goed gaat.

Helaas gaat dit komende maanden een beetje zijn hoe het zal gaan. Duimen dat het goed gaat…… Mijn immuunsysteem ligt helemaal stil en ik heb dus 0 afweer. Bij een wondje, sneetje, verkoudheid. Het zal niks gaan doen om dit op te lossen…. En dus zal ik erg vatbaar zijn voor nouja, alles….

Waar ik(en een aantal van jullie dus ook) komende tijd rekening mee moet houden;

– Ik heb 0 weerstand en bij het minste of geringste kan ik besmet worden met iets en dus weer in het ziekenhuis belanden.

– Bezoek moet dus de handen ontsmetten, en zoveel mogelijk op 1,5 meter blijven. Niet begroeten met zoenen of knuffels etc, hoe lastig ook.

– Uiteraard zeker niet komen als je ziek bent, ook niet bij een gewone verkoudheid. Want zelfs dat kan me momenteel de nek omdraaien, of me op de IC doen belanden.

– Ik krijg 200 gram prednison afbouwend per dag (20 gram zijn de grootste tabletten die er zijn, voor grote kerels, dus ik krijg lekker elke dag een doosje smarties) voor 8 tenminste weken.

– Ik mag naar buiten, maar moet groepen vermijden. En moet goed oppassen met kou enzo, want ook een longontsteking ligt op de loer door alle plekken in mijn longen is dat ook extra kwetsbaar gebied.

– Mijn hoofd is een soort Nodding Dog🤣🐶 van op de achterbank en kan dat mogelijk nog wel maanden blijven ook, hiervoor krijg ik oefeningen van de fysio. Heel vervelend en vermoeiend, en dat maakt dat ik ook zo weinig kan, overal heeft mn hoofd steun bij nodig.

Dat maakt dat ik best veel hulp nodig heb bij ‘normale’ dingen. Huishouden, eten koken, hond uitlaten, Eli doet het allemaal. Maar een beetje hulp is nooit weg. En gelukkig is die hulp al in overvloed aangeboden!

Mooi moment om gelijk weer een keertje iedereen te bedanken voor de bloemen, brownies, ontelbare kaartjes, gelukspoppetjes, armbandjes, geluksstenen, en andere berichtjes en cadeautjes! Echt super lief van jullie allemaal 🥰😘

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *