30 Augustus 2021 – Eicellen invriezen.

Weer een afspraak verder. Vanmorgen had ik een afspraak bij de Medisch specialist van de Oncologie waar ook de Oncoloog bij aanwezig was.

Eerst moest ik veel vragen beantwoorden, zodat ze dit kunnen vergelijken met verderop in de behandeling.

Ze hebben kort lichamelijk onderzoek gedaan, en we hebben mijn kinderwens besproken. Ik had namelijk gelezen over invriezen van eicellen, een traject van ongeveer 4 weken.

Maar het kwam er op neer dat als ik dat nu voor laat gaan, dat ik dan misschien al geen behandeling meer aan kan, zo snel groeit het.

Dus de eicellen/kinderen is nu een soort van definitief van de baan. En dat vind ik toch wel heel erg moeilijk! Maar als ik er niet meer ben heb je ook niks aan eicellen natuurlijk.

Daarna de immuuntherapie besproken. Hiervan kun je toch wel een aantal serieuze klachten krijgen. Anders als bij de chemo. Maar omdat je eigen immuunsysteem wordt gebruikt kun je auto-immuun ziekte ontwikkelen. Diabetes, schildklier ziekte, etc. Dit houden ze vanaf het begin goed in de gaten zodat ze er in een vroeg stadium al behandeling/medicijnen kunnen geven.

De immuuntherapie start misschien al wel deze week!

Het wordt toegediend via het infuus, eerst 4 kuren. Deze worden 1x per 3 weken gedaan. Daarna nog 1 kuur na 2 weken, om vervolgens de controle scan te krijgen. Is er dan resultaat zal ik 1x per 4 weken een kuur krijgen voor ongeveer 2 jaar.

Ook de bestraling staat al ingepland. Dit gaat waarschijnlijk naast elkaar lopen. Maar precieze datums hoor ik nog.

Voor nu heb ik een boekwerk aan papieren meegekregen die ik door mag spitten voor meer informatie over welke middelen je krijgt. Dus dat ga ik zeker even doen 🤓

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *