4 Augustus 2021 – Welke kanker heb ik?

Net gebeld door de neuroloog. Die had overlegd met het Erasmus gehad. Het duurde wat langer omdat ze het daar met een heel team hebben besproken aangezien het in meerdere delen van mijn lichaam zit betreft het meerdere artsen.

Kort samengevat;

Ze denken dat het plekje in mijn longen(0.6mm ongeveer) de primaire tumor is. Ze zien namelijk geen verschijnselen dat het een uitzaaiing is van het melanoom van 2014. Deze kleuren normaal gesproken anders op een scan. Dat betekend wel dat als deze nu al zo snel is uitgezaaid dat het een agressieve snelgroeiende vorm betreft, wat dus niet zo gunstig is.

Ook zien ze 2 nieuwe melanomen, die in mijn buik. Die kunnen operatief verwijderd worden.

Dit alles betekend dus dat ik eerst een punctie moet ondergaan voor het longweefsel. Aan de hand daarvan zullen ze het vermoeden vaststellen dat de long dus het primaire deel is en dat eerst behandelen. Daarna pas de hersentumor, omdat dit een gevolg is van..

Vrijdag moet ik zelf contact opnemen met het Erasmus om te kijken of ik evt nog wel op vakantie kan. De neuroloog wil hier geen advies in geven omdat het niet zijn vakgebied is, maar zou het zelf niet doen als hij het was.

Al met al weer een klein stukje wijzer, maar nog steeds veel vragen en onzekerheid.

Ik hou jullie wederom weer op de hoogte als ik meer weet!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *