Bakken, Taarten maken, Koken, Inmaken, Wecken, etc.

Wat een titel. Wat jemig wat kun je een hoop doen met eten….

Ik heb eens opgeschreven wat ik straks allemaal wil proberen in combinatie met wat ik al deed. En dan zie je toch een hoop manieren van voedsel verwerken en bereiden. Ik roep elke keer dat ik ga wecken, maar ik ga straks Pressure Cannen. Het verschil is dat je bij wecken alles nog 10 minuten na moet koken i.v.m. botulisme en bij Pressure Cannen niet omdat de temperatuur hoger is. Buiten alle manieren hoe ik eten straks wil inmaken en bewaren wil ik ook verder met eten maken!

Ik bakte vroeger heel graag taarten en dan met name degene met marsepein. En ook maakte ik wel eens cupcakes. Als een echte beginner begonnen….

Toen ik door de aandoening aan mijn schouder geen marsepein meer uit kon rollen ben ik bij een vriendin koekjes gaan bakken en dat er ook bij gaan doen. Gewoon voor de leuk! En vorig jaar kerst heb ik koekjes gebakken om een aantal mensen te bedanken.

Wat ook altijd mijn aandacht heeft is eten zelf weer verwerken en daarom ben ik bij mijn schoonvader in de tuin een moestuin gestart toen ik nog gezonder leek. Helaas heb ik er tot nu toe weinig plezier van, maar de plannen zijn groots. Een bloementuin, een kruidentuin, fruitbomen & struiken en diverse gewassen.

Ik zou graag de groente, fruit en kruiden die ik daar groei gaan gebruiken om bijvoorbeeld zelf fruitsappen te maken, zelf kruidenmixen te maken, gerechten te gaan pressure cannen en dingen als jam etc. zelf te gaan maken. Daarbuiten hebben wij hier nog veel boeren in de buurt en ben ik van plan verse melk te halen om dan mijn eigen boter en kaas weer te gaan maken straks. Onder andere weer met bijvoorbeeld de kruiden uit de moestuin. Ik heb er de tijd voor, vind het leuk en het is nieuw voor mij. Hoe het gaat verlopen kunnen jullie straks vast meelezen….

Daarnaast vind ik het leuk dat de groente straks echt weer seizoensgroente en fruit zijn en ben ik ook van plan om echt te gaan koken met wat ik heb. En zo ook eens meer mijn kookboeken te gebruiken, want daar ben ik echt gek op. Ik maak het liefste 3 gangen menu’s of kook voor heel veel mensen.

Buiten al deze dingen is het ook nog de bedoeling dat alle konijntjes vers kunnen eten uit de moestuin. Genoeg te verbouwen en uit te voeren dus!!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *