Welkom!

Dit is een zo kort mogelijke samenvatting van mijn verhaal;

Ik ben Merel de Groot, op moment van schrijven 33 jaar. Toen ik 31 was, op 10 Juli 2021 viel het zicht van mijn rechteroog uit. Een aanleiding om de huisartsenpost te bezoeken, waar ik een MRI scan kreeg.

De uitslag van deze scan liet een hersentumor zien. Dezelfde middag ben ik nog door een CT-scan gegaan om mijn lijf in beeld te brengen en werd duidelijk dat de hersentumor een uitzaaiing was. Het was namelijk niet de enige tumor.

In 2013 had ik een moedervlek weg laten halen welke uit voorzorg door de huisarts(samen met nog een aantal andere moedervlekken) op werd gestuurd naar het laboratorium. 1 was een melanoom, welke in het ziekenhuis chirurgisch is verwijderd.

Blijkbaar zijn er hier toch cellen van achtergebleven, want de tumoren die ik nu had bleken uitzaaiingen van deze plek. 7 jaar later!! Ik werd doorgestuurd van mijn streekziekenhuis naar het academisch ziekenhuis en kreeg onderzoeken, puncties en opnieuw scans.

Inmiddels was er al weer wat tijd verstreken en was ik in 3,5 week tijd van 4 tumoren naar 40+ gegaan. Melanoomkanker stadium 4, agressief gen was de uitspraak eind Augustus 2021. Genezing was niet meer mogelijk en zonder behandeling zou ik het einde van het jaar niet halen.

Nou! Dat bepaal ik zelf wel….

Bestraling en immuuntherapie werden voorgesteld en ik ging akkoord. Op 9 September mocht ik voor bestraling en de dag erna, 10 September voor mijn eerste immuuntherapie wat een traject van 2 jaar moest worden. Dinsdag 21 September voelde ik mij niet zo lekker en besloot op bed te gaan liggen. Ik had het ijskoud en er kwam een vreselijke hoofdpijn opzetten. Na een half uur voelde ik kramp in mijn nek en wist ik dat het niet goed zat dus ik belde het ziekenhuis.

Op de spoedeisende hulp waar ik naartoe moest werd hersenvliesontsteking ten gevolge van de immuuntherapie vastgesteld. De eerste, van de vele orgaanontstekingen die later volgde. Ik was allergisch voor de immuuntherapie en kreeg 6 dagen ‘omkeertherapie’.

De artsen deelde mij gelijk mede dat door deze reactie mijn lichaam een grote klap had gehad en dat ik tenminste 2/3 maanden geen behandeling kreeg omdat mijn lichaam moest herstellen. Voor de mensen die kunnen rekenen, eind september tot november/december…. 3 weken terug gaven ze me tot eind van het jaar zonder behandeling…

Je snapt dat ik niet in bed af wilde wachten op de dood en ik ging mij nog meer verdiepen in alternatieve geneeswijze. Ik besloot “in zee” te gaan met de RSO kuur. Een methode waar thc, cbd en cbg gebruikt worden om de kanker uit te roeien. Ik las veel goede berichten van ervaringsdeskundige en ook wetenschappelijke onderzoeken uit het buitenland zagen er veelbelovend uit. Daarnaast is het niet schadelijk voor je lijf omdat de componenten van oorsprong al ik je lijf aanwezig zijn. Een echte; Baat het niet, schaadt het niet.

Ik was sceptisch, maar ook opgelucht. Er was nog hoop en ik kon iets doen! Mijn artsen waren echter minder enthousiast en zeiden gelijk dat ik hier acuut mee moest stopen. Ook al was de leverontsteking die ik had met een weekend verdwenen. Op mijn scan van eind november zagen ze stilstand en vermindering in de tumoren. En mijn bloedwaarde waren 3 weken na de allergische reactie al praktisch normaal te noemen en als ze de protocollen niet hadden gevolgd had ik dus al eerder weer klaar geweest voor behandeling.. Als deze er geweest was…. Want er was geen behandeling meer voor mij.. Het enige wat ze te bieden hadden waren gen-remmers.. Deze remmen de groei, voor ongeveer 9 maanden, daarna verliezen ze hun werking omdat de cellen er resistent voor worden.

Ik besloot de RSO kuur hierop te verdriedubbelen want het leek mij logisch als een enkele kuur stilstand bracht dat een driedubbele kuur dan moest zorgen dat alles zou verdwijnen. Zeker in combinatie met de gen-remmers. Ik deed een doneeractie voor 1 kuur van 3 maanden.

En mijn theorie klopte.. In Februari 2022 liet mijn scan zien dat ik van meer dan 40 tumoren naar slechts 5 tumoren was gegaan. Alleen de grootste hardnekkige tumoren zaten er nog, maar waren wel drastisch geslonken. Ik was op de goede weg! Door!!!

Voor een vakantie was ik echter tijdelijk gestopt met de RSO kuur. En de scan erna liet gelijk weer groei zien. Stoppen was dus geen optie, want de gen-remmers had ik wel door gebruikt. Een klein ‘bewijs’ voor mijzelf dat de rso kuur werkte. Maar wel een enorm struikelpunt, want de kosten van deze kuur zijn erg hoog, zeker in 3-voud.

Inmiddels is het Augustus 2022 en ik startte opnieuw een doneeractie. Ik besloot te stoppen met mijn genremmers om te kijken of dat verschil zou maken. Het kon tenslotte ook de combinatie zijn die werkte. Mijn volgende scan liet verbetering zien, mijn lijf was schoon! Slechts 1 tumor van 2mm in mijn hoofd was over. Stoppen met de gen-remmers is dus niet erg!

De doneeractie liep niet ontzettend hard en om de kosten te drukken besloot ik van 3 naar 2 dubbele kuur te gaan. Ik had tenslotte nog maar 1 tumor van 2mm, hoe klein is dat… Zo kon ik misschien langer doen met het geld en de kuur die ik nu had.. Nou, dat was dus een ontzettend slecht idee. De scan van November 2022 liet 4 nieuwe hersenuitzaaiingen zien!!

Alles heb ik uit de kast getrokken om geld in te zamelen om een tijd lang kuur te hebben en met resultaat! Op de scan van Januari 2023 was al afname te zien. En afgelopen week(30 Maart 2023) had ik nieuwe scans en de uitslag laat zien dat er geen actieve tumoren meer te zien zijn!!

I DID IT!!!!!

Uiteraard ben ik er nu nog lang niet, want dit moet ik wel zo zien te houden. Dus mijn doneeractie blijft nog actief. Nu ik zo ver ben gekomen wil ik niet weer op moeten geven door geld tekort. Daarom vraag ik je: Help mij alsjeblieft!! Elke euro is welkom!

Ik had dit resultaat sowieso al niet behaald zonder hulp van heel veel lieve mensen die mij steunden, doneerde en ideeën aan hebben gedragen. Nogmaals dank daarvoor! Maar ik hoop dat jullie dit nog even willen blijven doen.

Het plan is om nu nog een half jaar 3 dubbel te gebruiken en daarna per half jaar af te bouwen naar 2, 1.5, 1, 0.5 tot 0.25. De 0.25 zal ik als onderhoudskuur blijven gebruiken om te voorkomen dat het terugkomt. Echter ben ik nog steeds niet helderziend en weet ik niet of het afbouwen op deze manier zal lukken. Mocht het afbouwen niet lukken zal ik jullie dat uiteraard laten weten, dan moet ik toch onder ogen zien dat echte genezing voor mij niet mogelijk was..

Klinkt heel sip. Maar ik ben altijd reëel gebleven, ook nu. Al zegt mijn gevoel dat ik het kan en dat als ik het goed en met geduld en wijsheid aanpak er nog een mooie toekomst voor mij is. Ik heb ingezet op 93 jarige leeftijd!

Liefs Merel

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *