12 Januari 2023 – Uitslag arts.

Goedemiddag deze regenachtige dag!

Vandaag mocht ik naar het ziekenhuis voor de uitslag. De officiële versie..

En als ik het vast mag verklappen, ik heb me vermaakt 😂

Ik word uit de wachtkamer geroepen samen met mijn stiefvader die vandaag taxi was.

De arts gaat op dr stoel zitten en begint met haar gebruikelijke vraag; je hebt de uitslag zelf al gelezen zeker?

Zeker 😁 zeg ik met een glimlach…

Ahh, zo te zien was jij dus niet erg verbaasd over het resultaat? Wij namelijk wel. Meerdere radiologen hebben ernaar gekeken, want dit is eigenlijk onverklaarbaar. Dus nadat we op dezelfde uitslag uit bleven komen moet ik je toch vragen… Wat heb je gebruikt of gedaan????

😆😆😆 (ik vind dit zo heerlijk) 🤫🤫

Nou… Antwoord ik.. Gewoon mn wiet hè… Die ik nu je er naar vraagt al ben blijven gebruiken vanaf September vorig jaar, niet afgelopen jaar, en waar ik hele goede resultaten mee heb behaald zoals je wel ziet.

Dus toch!!!! Zei ze, net haar stem iets verheffend.

Ja, zekerrrr zeg ik. Je zei toen alleen dat je het er niet over wilde hebben. En toen ik het bij je collega aankaartte werd ook de deur dichtgegooid. Dus ik heb me gewoon aan mijn afspraak gehouden. Heb alleen niet geluisterd toen je zei dat ik daar absoluut mee moest stoppen.

Waar ik wel mee gestopt was waren de pillen die jullie me gaven. Deze heb ik afgelopen maand pas weer herstart(na een klein half jaar) in de hoop op een extra grote boost. En dat is geloof ik gelukt 😆🤣

Ja maar… Ja… Ik denk dat ik het toentertijd zo niet bedoeld heb hoor….

Oké.. Nou, dan had je er later nog eens over moeten beginnen of naar moeten vragen toch? 🤨

Ja, dat denk ik nu ook. Want wat gebruik je dan precies?

Nou.. Tot zover even het letterlijke gesprek. Daarna heb ik haar dus uitlegd wat ik gebruik en hoe ik de verbanden zie met stoppen van wiet naar Turkije en mindering vorige keer. En de uitzaaiingen die toen dus ontstonden. En de verbeteringen in mijn lijf die ik nog steeds bereikte ondanks het stoppen van de pillen van het ziekenhuis.

Ze kon daar (uiteraard) zo geen conclusies uit trekken. Want daarvoor is er te weinig onderzoek en te weinig bekend.. En de studies die ze doen met wietolie komen vaak slecht uit de test en laten geen toegevoegde waarde zien zei ze…

Dus daarop heb ik uitgelegd hoe ik het zie; de wietolie die in NL word uitgegeven door de apotheek in Den Haag is(naar mijn mening) van waardeloze kwaliteit.. En bovendien ga ik het met een paar druppels olie sowieso niet redden, ik heb een zeer agressieve kanker vorm, dus ook ‘agressievere’ middelen nodig. Vandaag mijn keuze voor 3 gram pasta.

Ze zei daarna; nu vallen een hoop dingen wel op zijn plek… Ik heb maar niet gezegd wat ik toen dacht. En dat is dat IK vind dat artsen veel beter moeten luisteren naar een patiënt en niet gelijk iets als onverstandig of niet werkend moeten bestempelen als ze er eigenlijk niets vanaf weten.

Ik heb, voor ik koos voor deze methode, zo ontzettend veel onderzoeken gelezen en zoveel verhalen van ervaringsdeskundige die wel positieve uitslag hadden dat ik daarna pas heb besloten het ook te proberen.

Wat ik wel kwalijk vind is dat veel mensen door 1 zo’n zinnetje van een arts het al niet meer aandurven en daardoor misschien wel onnodig of te vroeg overlijden of met veel klachten rondlopen waar cbd en cbg ook bij kunnen helpen.

Mijn doel met mijn verhalen hier is dus eigenlijk om mensen te motiveren toch ook je eigen gevoel te volgen en soms eens lekker dwars te doen. Dan kan het zomaar gebeuren dat je arts na anderhalf jaar ineens zegt; Door jou houding ben je er nog…

Dat is toch leuk om te horen 😇

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *