1 Augustus 2021 – Uitslag MRI scan streekziekenhuis

Gister, 30 juli 2021, heb ik te horen gekregen dat ik een hersentumor heb.

Deze is ontdekt nadat ik een paar weken geleden uitval had aan mijn rechteroog, waarna een MRI scan is gemaakt.

Eigenlijk zou ik aankomende dinsdag pas terug hoeven voor de uitslag, maar toen ik donderdagmiddag gebeld werd dat de arts het graag vrijdag(gister) al wilde doen wist ik al wel dat het niet goed was. Dus Eli ging met me mee.

In eerste instantie hadden ze voor ik de MRI kreeg gezegd dat een ontstoken oogzenuw(en dus uitval van zicht) op mijn leeftijd vaak gepaard gaat met beginnende MS. Dus in eerste instantie waren we daar ook een beetje vanuit gegaan/op voor aan het bereiden toen we naar de afspraak reden.

De klap was dan ook groot toen we een tumor in beeld zagen verschijnen bij het bekijken van de MRI beelden.

De arts vertelde ons dat de tumor aan de zijkant van mijn hersenen zat, en dat dat vaak voorkomt als het een uitzaaiing betreft. Aangezien ik in 2014 een melanoom uit mijn rug heb laten verwijderen kon ik de link wel leggen…..

Ook was er in het midden van mijn hersenen iets te zien waarvan hij nog niet durft te zeggen wat het is. Daarvoor is verder onderzoek nodig.

De arts heeft mij gelijk voor een CT scan van longen en buik gestuurd om vast te stellen of uit te sluiten dat er een primaire tumor ergens anders in mijn lijf is.

Hiervan krijg ik aankomende dinsdag de uitslag. En dan weten we dus ook pas meer. Als we dinsdag dan weten of het een uitzaaiing is of een op zich zelf staande tumor dan wordt ik doorgestuurd voor een punctie (onder narcose) om de weefsel soort te bepalen.

Komende weken zal dus nog een hoop vragen opleveren, en bij elke afspraak weten we steeds iets meer. Uiteraard hou ik jullie daar op deze pagina van op de hoogte.

Tot dinsdag 🙋🏼‍♀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *