19 April 2022 – Dagje spoedeisende hulp

Hallo lieve mensen,

Eigenlijk was het de bedoeling om vrijdag na mijn scans pas een berichtje te schrijven. Maar ik heb vandaag weer een dagje SEH Utrecht gedaan. Dus ik wilde jullie weer even mee laten genieten.

Afgelopen zaterdag kreeg ik ineens vreselijke pijn tussen mijn schouderbladen. Zo’n gevoel van kramp in je kuit, alleen dan tussen mijn schouders.

Op een gegeven moment zo erg dat ik het niet meer kon houden van de pijn en dus echt huilend op bed zat.

Nu ben ik niet zo van het bellen. Omdat ik dan altijd op moet draven voor allerlei onderzoeken. Dus ik wacht het altijd even af. Zondag leek het beter te gaan. Behalve snachts. Ik kon gewoon niet liggen. Afgelopen nacht hetzelfde…

Nu dacht ik vandaag; het is nog 1 week voor we eindelijk eens op vakantie zouden gaan. Misschien moet ik even bellen, voor advies, anders kan het straks misschien niet eens doorgaan.

Zo gezegd, zo gedaan.

Nou daar ging Merel dus weer. Want mijn arts dacht aan een longembolie. En eerlijk. De klachten; benauwd, pijn in de rug, etc passen er allemaal wel bij.

We kwamen aan op een gigantisch drukke SEH, waar overal mensen lagen/zaten. Ik werd eerst in een kamertje gezien, toen naar een wachtkamer gebracht en later neergezet in de KNO kamer. Geen bed over 🤷🏼‍♀🤷🏼‍♀

Nou vind ik dat prima. Als ik maar geholpen word. En dat werd ik gelukkig, al was het wachten lang. Lichamelijk onderzoek, bloedprikken, bloed uit mijn slagader, CT scan, Longfoto, Hartfilmpje.

SEH Arts komt en maakt een lang verhaal kort; geen embolie, geen klaplong, geen longontsteking, geen hartaanval. Ja gek, want ik was overtuigd van een longembolie.

Wat dan wel! Mag ik nog even op de plek drukken?

Ik; Uhh ja hoor🙄

Arts; Por por.. En?

Ik; Nou.. niks 🙄🙄

Arts; Oké, ja dan heb ik geen idee en ook geen goed gevoel erbij, maar ik ga je met pijnstilling(morfine) naar huis sturen en als het slechter gaat moet je bellen..

Oke😆 Nou prima…. Want ondertussen hebben we alleen een kopje bouillon gekregen. Dus ik heb honger en zie t thuis dan wel weer.. Ga er blijkbaar niet dood aan 🤪

Vrijdag nog terug voor de MRI scan. Omdat ik vandaag al voor een CT scan ging hebben ze vandaag ook gelijk van mijn buik gemaakt zodat dit vrijdag niet meer hoeft, dus dat scheelt in ieder geval….

Leuk dagje weer 👌🏻😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *