27 Maart 2022 – Dagje spoedeisende hulp

Omdat het lang geleden was dat ik een dagje uit had, vandaag eens lekker op stap geweest. Even een andere omgeving dan je eigen huis kan je echt goed doen.

En wat hebben we ontzettend

genoten Eli en Ik. Heerlijk samen 6u lang op de Spoedeisende hulp geweest 😑

Aangezien mijn koorts alleen maar toenam ondanks verhoging van de prednison en 4×2 pcm per dag vonden ze toch dat het niet kon wachten tot na het weekend. En opzich was ik het daar wel mee eens.

Vanmorgen werd ik namelijk weer badend in het zweet wakker. En dat klopt gewoon niet met zoveel medicatie. Dus dan liever maar weten wat het is zodat ze er wat aan kunnen doen.

Nou zo gezegd zo gedaan. Aan de telefoon werd mij geadviseerd mijn spullen mee te nemen omdat er een mogelijkheid was dat ik moest blijven. Dus bepakt en bezakt op zondagmorgen richting Utrecht.

Daar werd gelijk een infuus geprikt, bloed afgenomen, viruskweken afgenomen, coronatest(en andere virussen via neusswap) gedaan en ik kreeg volledig lichamelijk onderzoek.

Lichamelijk onderzoek was goed. Geen rare geluiden, plekken of bevindingen. Ook de coronatest en andere virustests bleken negatief.

Toen kwamen ze voor een longfoto. Geen longontsteking te zien. Dus naar de CT scan. Want daarop is net wat meer te zien.

En ja, daarop waren wat vlekkerige dingen te zien die ze niet vonden passen bij het beeld van uitzaaiingen.

Wat het wel kan zijn is bijvoorbeeld schimmel in de long. En aangezien ik al 8 weken geen verneveling heb gehad(moet eigenlijk elke 4 weken) die mij beschermt tegen dit soort dingen zou het niet eens vreemd zijn.

De enige klachten die je namelijk kan krijgen van die schimmel is koorts…

En laat ik daar nou net last van hebben…

Toen dit eenmaal naar voren kwam is er nog meer bloed afgenomen. Nog een keel/neusswab en ik moet sputum inleveren.

Mocht daarmee bevestigd worden dat het inderdaad de schimmel is krijg ik behandeling daarvoor. Mocht het niet duidelijk worden moet ik een longspoeling om alsnog vast te stellen dat het om een schimmel gaat. Nou daar zit ik dus niet op te wachten hè 😳 gruwelijk!

Dus duimen geblazen dat uit deze tests genoeg naar voren komt. Tot die tijd heb ik antibiotica voor alle huis, tuin en keukenvirussen meegekregen. Tenminste, zo beschreef de dokter het 😂 Baad het niet, schaad het niet….

Dat was onze zonnige zondag. Hardstikke leuk zo’n dagje weg 😉 alleen jammer dat er geen ramen waren…..

Ik hoop dat jullie ook een leuke dag hebben gehad.

Liefs 😘

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *