12 Oktober 2021 – Eerste stapjes..

Vanmorgen ben ik weer bloed wezen prikken in t UMCU. Elke dinsdag is dat een vaste afspraak.

Heb zelf achter de rolstoel naar de prikpost gelopen, geprikt en weer terug gelopen naar de auto. Die stond op de max. 30min plek voor de hoofdingang, niet helemaal in de garage gelukkig πŸ˜…πŸ˜‰

En buiten de kleine details dat ik erbij loop als een hijgend hert, met zweet in mn nek, tussen mn bilnaad en spaghetti benen ging dat echt super goed πŸ’ͺ🏻πŸ’ͺ🏻

Het lopen, bukken en staan kost gewoon nog erg veel energie. Maar ook dat gaat vooruit. Ik doe sinds zondag elke dag een beetje kracht oefeningen. Lees; 10 squads, 3×15 buikspieren en 3×12 beenoefening. Maar, het begin is er… Ik kook 2 dagen per week al weer zelf, met hulp van Eli voor de zware dingen. Ik doe een wasje. Ik stofzuig met de franse slag.

Als je ziet wat mijn lijf in 3 weken te voortduren heeft gekregen is het natuurlijk ook niet gek dat het tijd nodig heeft om te herstellen.

Opgesomt; Zware bestraling, dubbele cocktail immuuntherapie, hersenvliesontsteking, omkeertherapie, leverfalen, allergische reactie.

Best pittig, zo achter elkaar gezien. En hoe groot het verschil dan nu al is met toen. Dan ben ik echt al een heel eind πŸ’ͺπŸ»πŸ€πŸ™πŸ»

Aan de hand van het bloedprikken belt de arts mij 2u later voor de uitslag. En die is als volgt;

Alles is stabiel. Mijn lever is nog niet helemaal okΓ©, maar stabiel in orde. Mijn nieren en schildklier werken naar behoren.

Mijn ontstekingswaarde zijn laag πŸ₯³πŸ₯³ dat is altijd wat ik graag wil horen. En ik mag dus weer een stap afbouwen met de Prednison. Van 80 naar 60.

Aankomende dinsdag mag ik bloedprikken dus ook een keer overslaan. Tenzij ik klachten krijg. De week erna wel bloedprikken, en dan wil de dokter me weer even in real life zien.

Ze willen nu in totaal 6 weken de tijd nemen om de prednison elke week met 10mg af te bouwen. Sneller willen ze toch niet doen omdat mijn lichaam al zo veel te voortduren heeft gehad.

De scan wordt ingepland voor eind november. Dus deze week is daar ook echt een datum van. Heel blij mee!

En ze had besproken met de radioloog dat dan ook de scan van de hersenen gedaan wordt. Dus helaas wordt die een maand doorgeschoven. Dit zodat ze alles in 1x kunnen bekijken, wat wel logisch is.

Al met al dus wel weer positief 😊

Verder geen bijzonderheden. Vanavond komt Tante Rachel voor ons koken. Mazzeltje heeft mij vanmiddag gezelschap gehouden op bed, want vanavond wordt het bedje weer verschoond. En momenteel geniet ik van een lekkere kop verse erwtensoep van mijn schoonvader!

Dus prima dagje dacht ik zoπŸ‘ŒπŸ»πŸ₯°

—————————————————————————-

En de datum is al bekend πŸ₯³πŸ₯³ Blij mee, weet je waar je naartoe moet πŸ’ͺ🏻

En het is 30 November om 09.05. Dan krijg ik 3 scans. Hoofd, longen en buik. MRI en CT-scans. Dus dik 2u zoet, en als het goed is de dag erna de uitslag! πŸ€πŸ€πŸ€

Het is vandaag precies over 7 weken, wat voor mij zo lang klinkt dat ik liever zeg 49 dagen. Klinkt veel korter toch πŸ˜†πŸ€£ aftellen dus..

En toch ook best spannend. Want vorige keer was het zo ver uitgezaaid na 36 dagen(5 weken) en dan zijn er 12 voorbij gegaan…..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *