6 Mei 2022 – Verkoop je verstand..

Zoooo, daar ben ik weer.

Veilig en wel terug in Nederland. Reis is allemaal goed gegaan gelukkig. Mazzeltje een grote knuffel gegeven ❤ nu van het weekend nog naar Aukje 🥰

Vanmorgen om half 9 had ik weer een belafspraak.

Fijn gesprek gehad. Met de arts die boven mijn eigen arts staat. Ze gaf aan dat ze veel respect heeft voor het feit dat ik op vakantie ben gegaan en toch vaak mijn eigen pad kies. Artsen kiezen toch liever voor veilig en dat is niet altijd beter zei ze.

Ik heb aangegeven dat ik het erg vervelend vond om te lezen dat ze zo wisselend denken over mijn scan.. En dat gaf ze gelijk toe. Sommige artsen vergeten nog dat de patiënt zelf mee leest. Ze gaf toe dat zulke berichten niet meer mogen in een elektronische tijd als deze.

Ze legt daarna gelijk uit dat de oncologen niet twijfelen aan de uitslag van de scan. Maar dat het de radioloog hier geen longontsteking in ziet. Dat klopt aan de ene kant ook. Want een immuungerelateerde longontsteking geeft een ander beeld dan een bacteriële longontsteking. Blijkbaar moet de radioloog hier nog aan wennen aangezien immuungerelateerde ontstekingen nog vrij nieuw zijn in de medische wereld.

Ik gaf aan dat als ik geprobeerd heb als volgt te redeneren;

– Na prednison wordt het minder, dat zou bij uitzaaiingen niet logisch zijn.

– Alleen gegroeid in mijn longen en nergens anders zou gek zijn

– Alle klachten duiden op longprobleem, en de ‘uitzaaiingen’ zijn te klein om die klachten te veroorzaken.

Al met al leek het mij logischer dat het een longontsteking zou zijn en daarom ben ik zelf ook niet in paniek was geraakt.

Dit begreep ze. En ze gaf me 100% gelijk. Op deze manier keek ze er zelf ook naar. En de andere oncologen in het MDO ook.

Ze wil ook graag mee in mijn vraag voor een nieuwe scan, maar wil dit wel graag pas eind mei doen. Omdat anders het gevaar is dat de longontsteking er nog zit en weer een vertekend beeld geeft. Dus dat vind ik een wijs plan. Akkoord!

Voor nu moet ik doorgaan met mijn dubbele dosis prednison en woensdag naar het ziekenhuis voor bloedprikken en controle. En dan heb ik donderdag weer een belafspraak om te kijken of het dan weer wat afgebouwd kan worden.

Al met al toch weer geruststellend nieuws dus. Kijken wat volgende week brengt 😂😂

Lekker wipwapwipwap, jojo-jojo..

Ben nu weer van mijn boosheid af. Terug naar positiviteit💪🏻💪🏻 Maar dit plaatje kon ik toch even niet laten 😉😁 speciaal voor de radioloog 😜

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *