2 Augustus 2022 – Uitslag Bronchoscopie

Hallo deze dinsdag,

Ben ik weer. Met de officiële uitslag van de bronchoscopie. Er zijn geen kwaadaardige cellen gevonden in de spoeling 🥳🥳🙏🏻

Wat het wel is.. Het is, het is…… 🥁🥁🥁

Een verwaarloosde(Oftewel onbehandelde) longontsteking met een ziekenhuisbacterie genaamd Pseudomonas Aeruginosa.

Nou… Wat een verrassing! Laat ik daarvoor nou in Maart al 3x bij de spoed hebben gezeten. Toen gaf ik dit zelf al aan en mijn huisarts trouwens ook….. Het type bacterie niet, maar een longontsteking was ons toen al duidelijk. Echter ben ik daar nooit voor behandeld omdat alle neuzen niet dezelfde kant op stonden.

De longarts vond het erg jammer dat hij niet eerder in consult is gevraagd, daarmee had een hoop ellende voorkomen kunnen worden.

Hij is namelijk pas ingeschakeld nadat ik in België ben geweest. Daar stelde ze namelijk voor om dit te onderzoeken om zeker te weten wat er nu speelde en toen ze daar in het UMC lucht van kregen had ik gelijk een afspraak.

Nu krijg ik 2 weken antibiotica, al vraagt de longarts zich wel af of dit gaat werken. Want het probleem met een ziekenhuisbacterie is dat ze vaak resistent zijn voor antibiotica. Maar hopelijk heb ik een keer geluk…

De prednison wil hij afbouwen met 5mg per maand, dit omdat ontstekingen in de longen langer nodig hebben om te herstellen dan ander organen. Daarom ging het eerder dus steeds fout. Ook nu merk ik al dat ik weer meer benauwd ben en moeite heb met dingen die eerder makkelijker gingen.

Mocht de antibiotica toch niet werken kan het zijn dat ik voor de rest van mijn leven een onderhoudsdosis prednison moet blijven gebruiken. Dus duim allemaal maar mee dat de antibiotica werkt 🙈

Verder heb ik weinig nieuws. Dinsdag 16 Augustus heb ik mijn scans weer. Dan zien ze ook of de antibiotica aan heeft geslagen.

Donderdag 18 Augustus krijg ik de uitslag.

Fijne dag iedereen 🙏🏻🍀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *