2 Juni 2022 – Second opinion aanvragen

Hallo lieve allemaal,

Ik heb weer een paar dingen te melden. Voor degene die mijn lange verhalen zat zijn zal ik een korte samenvatting maken. Dan kun je de rest overslaan 😜

1. Ik mag 7 juni de prednison een stapje afbouwen, van 30mg naar 25mg.

2. Ik heb een afspraak gekregen om te onderzoeken of ik astma heb? 🤷🏼‍♀🤔

3. Ik heb een afspraak in België

Oké, for the diehards. De lange versie…. 😉

Komt ie hè! 😏

Afgelopen weken heb ik weer veel verslagen gelezen waarin onduidelijk was wat er nou precies in mijn longen speelt. Wat wel duidelijk was is dat het dus onduidelijk was….🙄

Dus mijn voorstel; als je het niet weet, onderzoek het dan… Als ik het geld niet krijg voor een behandeling, moet ik het toch opmaken aan onderzoeken 😏😆

Nou, daarom dus een afspraak bij de longarts om te kijken of ik astma heb. Nou wie weet, die had ik nog niet op mn lijstje 🤭 Ze belde gister voor een afspraak, toen ik overigens nog van niets wist en 22 juni kan ik daar terecht.

Aangezien ik de manier van zaken hier steeds minder prettig vind en ik steeds meer het idee heb dat ik harder vecht om mijn leven te redden dan degene die dat horen te doen had ik vorige keer al gepolst voor een second opinion in België.

Mijn oncoloog zag hier geen voordeel in(verrassend) maar mijn huisarts des te meer. Hij heeft er al 6 uitbehandelde patiënten genezen van terug zien komen en een die het leven met 10 jaar verlengd had. Puur omdat ze in België niet kijken naar welke gradatie, maar gewoon behandelen met genezing als doel….

Ik wilde in eerste instantie wachten met een echte afspraak tot voor mij het goede moment daar was ivm vakantie en ook wel de grote stap. Het is toch 2u rijden, als ik behandelingen krijg zal ik vaak afhankelijk zijn, etc.

Maar nu had ik weer een brainwave en belde ik vanmorgen de huisarts om te vragen hoe het ervoor stond.

Nou 1 telefoontje weg, alleen bellen voor een afspraak.

Dus gevraagd of hij dat wilde regelen….. Tuurlijk! Kom half 2 maar even langs.

Zo gezegd zo gedaan en maandag 13 juni kan ik terecht. Helaas wat laat(aldus de medewerker daar) want de dokter had vakantie.

Nou, zelfs de huisarts zei; dat is voor Nederlandse begrippen erg snel hoor!

😂😂 raar toch;

Ze behandelen daar veel meer en veel langer. En de zorg is daar goedkoper en mensen zijn sneller aan de beurt.. 🙄

Waar gaat het hier mis🤔

Afijn. Dat is dus geregeld. Ik moest alleen even toestemming geven om mijn gegevens te delen en zelf zorgen dat de dvd met radiologie beelden naar Gent gaat.

Ik ging dus gelijk bellen met het UMC. Nou, je moet dus een formulier invullen ivm privacy. Snap ik, doe ik. Maar ik moet het over 10 dagen hebben voor mijn second opinion, anders ga ik voor niks.

Ja mw, maar het duurt 6 weken voor u het heeft.

Waarom in hemelsnaam? Het is een dvd, en die kom ik zelf halen… 🤷🏼‍♀

Ja, omdat de arts toestemming moet geven.

Wauw, en die doet daar 6 weken over? Dan bel ik dr zelf wel hoor! Jemig zeg, onzin!!

Het formulier was gelukkig makkelijk te vinden, pluspunt! Bij dat formulier moet je al je gegevens invullen, id kaart sturen, een handtekening op papier. Dan inloggen met je digid. En dan versturen. Nou, check hoor!

Erbij gezet dat ik het vrijdag 10 juni op kom halen, dus ben benieuwd 😂

Net voordat ik dat allemaal aan het doen was werd ik gebeld door het UMCU, alsof ze het ruiken 😂 want ik had geen afspraak.

De oncologie verpleegkundige om even te polsen hoe het gaat en om te vertellen dat ik naar de longarts moet.

Nou dat wist ik inmiddels, want die hadden dus gister al gebeld. Prima! Ook mag mijn prednison vanaf volgende week dinsdag een stapje naar beneden. Van 30mg naar 25mg. Verder laten ze de afbouw dan even voor wat het is tot ik de longarts gezien heb.

Vrijdag 10 juni heb ik mijn nieuwe scans. Dan ben ik maandag 13 juni in België. En donderdag 16 juni ga ik dan voor de uitslag naar mijn oncoloog. Dus alles valt mooi samen zo. Kan ik die week gelijk beslissen of ik door wil in België of niet.

Dat hangt natuurlijk vooral af wat ze me kunnen bieden en hoe ik ervoor sta met mijn scans. Dus wordt vervolgd mensen 😊

🍀🙏🏻 spannende week. En laat ik nu precies voorbij dit plaatje scrollen. 🥰

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *