28 Juli 2022 – Longfunctie test

Goedemorgen allemaal,

Daar zijn we weer. Deze morgen waren we al vroeg op pad. Want om 08.30 had ik mijn eerste afspraak bij de longfunctie afdeling voor een longfunctie test.

Normaal gesproken niet echt spannend. Moet alleen voor de broncoscopie van vanmiddag nuchter blijven. Dat is dus niet mijn sterkste punt. Normaal moet altijd gelijk eten als ik wakker word, anders word ik echt beroerd. Maar helaas 🤪 Verstand op 0 en gaan. Mag elk uur wel een paar slokjes water.

Eenmaal bij de longfunctie test had ik een jonge gozer die duidelijk met zijn verkeerde been uit bed was gestapt. Ik moest met een knijper op mijn neus en een bijtding in mijn mond blazen in een apparaat.

Eerst normaal ademen, dan zo ver mogelijk uit tot je echt niet meer kan en dan helemaal in. Nou prima, doen we.

Alleen het blazen ging niet naar zijn zin dus moest het 3x opnieuw. Ik zag zowat sterretjes van al het blazen en nog deed ik het volgens hem niet goed, het moest dieper in en meer uit. Nou weer proberen. Nog niet goed, dieper! Meneer, dat gaat niet 😊 dit is het uiterste.

Dat was volgens hem niet waar. Volgens hem kwam het door mijn gebrek aan inzet. Oh ja en het feit dat ik wel flink wat kilo’s teveel had. Dus het is logisch dat ik minder lucht kreeg. Daar had hij geen test voor nodig 🙄🤔 maar dat heeft geen pathologische oorzaak, dat had hij al gezien.

UHMMM… SORRY? Dat ging er op de vroege morgen niet helemaal goed in 😅

Sowieso kan ik slecht tegen onrecht. Dus ik stond gelijk aan! Hij kreeg dus de volle laag:

Het zal er vast mee te maken hebben, maar ik zit hier niet omdat ik te zwaar ben, maar omdat er plekken op mijn scans te zien zijn. Misschien had je je in moeten lezen!

Als jij allemaal had gehad wat ik heb gehad stond je hier waarschijnlijk al niet eens meer! En als er iemand 100% inzet geeft ben ik het wel. Laat dat duidelijk zijn. Zoveel zelfs kennis heb ik wel meneer. En als je nu niet normaal tegen me doet, krijg je een klacht aan je broek!

Nou, de toon was gezet 🤣

De sfeer was dus echt om te snijden. Zeker de 2e keer. Want moest na de eerste test puffen om vervolgens te testen of het met puffer beter ging. Kon ik nog een keer terug naar die gezellig vent. En ging het beter? Nou nee dus, wat een verrassing…. Dat ik geen astma heb wist ik zelf ook al wel. We hebben verder geen woord meer gewisseld. Heb hem daarna wel een erg prettige dag gewenst. Zo ben ik dan ook wel weer 🤪

Nu tot 11.30 wachten om naar de dagbehandeling te gaan voor korte opname. Want daar krijg ik een bed nu ik toch een roesje krijg. De rest wordt weer vervolgd… Hoop maar dat die artsen een iets beter humeur hebben, want tegen die tijd zal ik helemaal wel honger hebben. Vreet ik ze op 😂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *