29 Juli 2022 – Bronchoscopie

~ Vervolg 28/7/22 ~

Nadat ik gister mijn longfunctie test had gehad moesten we wachten tot ik naar de dag opname kon. Hier moest ik mij 11.30 pas melden, dus iets meer dan 2u de tijd om in het restaurant te kijken hoe andere mensen eten en drinken. Ik heb een nieuwe hobby hoor… 😅😝

Eenmaal op de dagbehandeling werd er een infuuslijn gezet en kreeg ik medicijnen ter voorbereiding op de scopie.

Daarna weer wachten. Om 13u zou ik aan de beurt zijn. Dat werd half 2, maar alles verliep super.

Hier waren de artsen en verpleging een stuk vriendelijker. Alles werd duidelijk uitgelegd en omdat mijn keel verdoofd moest worden kreeg ik al een klein beetje slaapmiddel zodat het kokhalsreflex minder heftig zou zijn. Nou, uhh, oké.. Dat voelde dus alsof ik teveel gedronken had 😂 De keelspray gaat net als een coronatest achterin bij je huig en spuit dan lekker wat spray, een stuk of 6 keer. Daar is mijn kokhalsreflex hoor, naar mijn idee niet minder heftig, maar ach 🤣 ze had een spatkap op uit voorzorg 😉 Dus ze ziet het vaker.

Om het draaglijker te maken heb ik voor de 2e spray een lekker smaakje hoor mevrouw zegt ze vrolijk. Eenmaal andermaal > Verkocht hoor!

Banaan! Nouja, zo noemde ze het 😂 GATVERDAMME! Erg chemische banaan dan…🤮

Toen kreeg ik de rest van het slaapmiddel en werd ik wakker op de verkoever. Hoe lang lig ik hier al??? De verpleegkundige naast mijn bed lacht; uhmm 1,5 minuut! Jij bent wel erg snel alert.

Nou, niks van de scopie gemerkt dus en snel weer wakker. Moest nog wel wat langer blijven liggen voor het geval dat.. En toen dat om was werd ik weer opgehaald om terug naar de afdeling te gaan.

De man die voor mij de scopie had gehad was ook net terug en vond de bananensmaak ook niet lekker, dat was het eerste wat ik hoorde 😂 dus het ligt niet aan mij!

Een paar slokjes water gingen goed, en mijn stukje ontbijtkoek ook. Dus ik mocht naar huis.

Later op de avond kwam de vermoeidheid, dus als een blok in slaap gevallen. Iets last van een rauwe keel, maar daarvoor hebben we ijsjes 🤩 En ik ben nog aan het hoesten. Van de 200ml die mijn long in ging met de spoeling is er maar 100ml terug uit gehaald. Dus moet nog even alert zijn op longontsteking.

Maandag moet ik weer terug voor de uitslag, dus dat is lekker snel. Maar weten jullie wat ik al wel gezien heb?

Mijn tumormarker, (kort gezegd)dat waarmee ze actieve kanker in je bloed meten, is nog nooit zo laag geweest als nu. Voor mijn vakantie naar Turkije werd hij elke controle al lager. 0.052, 0.047, 0.038, 0.034 als laagste. Na turkije was hij weer 0.043 en nu dat ik de driedubbele kuur weer had opgepakt en bestraling heb gehad is hij 0.030! Lager is hij nog nooit geweest 😍🥰 Blij 🥳

Nu doorpakken 💪🏻

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *