30 September 2021 – Zelf naar de wc..

Goedemorgen lieve mensen!

Daar is ze weer… Amper een dag rust krijgen jullie. Haha!

Ik kan terugkijken op een erg goede dag gister. Ik heb zeker 5 of 6 keer een kwartier rechtop gezeten en stap al meerdere keren per dag dapper een beetje rond op de bovenverdieping. Ik ga zelf naar de wc, zonder begeleiding, knap hΓ© πŸ˜‚ Helemaal zelf naar de wc met 32 jaarπŸ‘ŒπŸ» en nog netjes afgeveegd ook! 🀣🀣

Hoe normale allerdaagse dingen ineens grote stappen lijken… Fascinerend! πŸ™πŸ»πŸ˜†

Als ik toch wat moet klagen vind ik de dagen wel erg lang duren. Heel de dag in bed liggen, in zo’n beetje dezelfde houding. Ligt achterover, met steun aan mijn hoofd. Dat is wel echt heel eentonig. En echte lange nachten goed slapen zit er dus ook niet meer in. Dus mijn dagen beginnen rond half 6. Mijn lichaam is moe, maar geestelijk ben ik wel uitgeslapen. 5,5 a 6u slapen is momenteel dus echt een hele lange nacht te noemen. Maargoed, dat is niet anders.

Ik probeer mezelf overdag bezig te houden met diverse dingen: haken, lezen, film kijken, appen & bellen, veel creatieve dingen doen, etc. En Mazzeltje houdt me 1x per dag gezelschap door even bij me te komen liggen 🐢❀ vind hij ook erg gezellig want normaal mag hij nooit op bed 🀣 of uberhaupt naar boven.

Gister heb ik een doos met tegeltjes aangeschaft. Mama heeft deze voor me opgehaald. Ik heb zelf een apparaat waar ik stickers mee kan snijden. En ik wil dus wat mooie spreuken en teksten op deze tegeltjes drukken die nu op mij van toepassing zijn. Deze hoop ik dan weer weg te geven om andere te inspireren of een hart onder de riem te steken. Zo heb ik zelf gelijk weer wat te doen, en hebben mensen een mooi tegeltje.

Eli houdt het ook allemaal goed vol. Hij zorgt voor Mazzel en de cavia’s, en uiteraard voor mij. Hij loopt af en aan naar boven om mij van alles te voorzien. Geen sportschool abonnement meer nodig hoor… Drinken hier, eten daar, boek van daar, even dat pakken hier, naar de supermarkt voor dat… Hij heeft het echt druk met me, maar hij doet het allemaal. En gelukkig met liefde πŸ₯° (nog wel 😈) want af en toe kan hij me vast wel achter t behang plakken.

Stemmingswisselingen zijn namelijk flink aanwezig haha. Hoe enorm blij ik kan zijn als ik weer trots een kwartier rechtop heb gezeten, zo boos of verdrietig ben ik 5 minuten later als ik net niet bij dat ene ding kan wat buiten het bed ligt ofzo.. De vulkaanuitbarsting van La Palma is er niks bij πŸ™ˆ Flink sputteren, schelden, huilen en weer door πŸ˜†πŸ€£ Arme Eli!

Ik ben afgelopen weken ook op mijn eten gaan letten. Sowieso was ik laatste tijd te zwaar, alleen een echt goede motivatie om te lijnen ontbreekt mij vaak πŸ˜…πŸ€£ Nu heb ik toch een ietsiepietsie betere motivatie, aangezien ik mijn lijf optimaal wil ondersteunen in mijn herstel. Suikers bijvoorbeeld probeer ik zo min mogelijk te nemen, 1x per dag een stukje chocola/koekje/vla of iets dergelijks is echt veel.

Sowieso is dat minderen met suikers nooit verkeerd. Ze zijn gewoon niet erg gezond. Maar met mijn gezondheid in mijn achterhoofd moet ik zeggen dat de verleiding met zeker 90% is afgenomen, ook al wordt ik overladen met chocolade, bonbons en ander troostvoer. Alleen door de monsterlijk hoge dosis van 200mg(inmiddels nu nog 100πŸ₯³) prednison per dag krijg ik last van vreetkicks haha. Niet aan toegeven!!! Appel pakken..

Ik krijg gelukkig van alle kanten ook gezond eten aangeboden hoor, het is niet alleen maar chocolade! Ik zou tot 2024 vol gevoerd kunnen zijn als ik wil πŸ€£πŸ™πŸ» iedereen wil komen koken. Daarvoor ook weer dank! 😘

Geloof dat dit het wel weer was qua update. Ik ga er vandaag weer een mooie dag van maken. Er staan geen bijzondere dingen op de planning, alleen een gesprek met de oncoloog eind van de middag. Over de bloeduitslagen die ze gister weer hebben geprikt. Dit wordt nog 2x per week gedaan. Gelukkig gewoon thuis, dat heeft de huisarts echt goed geregeld. Als er iemand een lintje moet krijgen is het die man! Top huisarts is het! Komt persoonlijk 2/3x per week kijken hoe het gaat, of hij iets kan doen om het ons makkelijker te maken. En zit zelf overal met zijn neus bovenop als er iets geregeld moet worden. Zo zie je ze niet veel meer…

Vanavond krijg ik lekker Andijvie stamppot met een gehaktbal van Oma πŸ˜‹ Mmm! Kijk er nu al naar uit. Maar eerst zo ontbijten met de zaden/noten crackers die Thirza zelf voor mij bakt. En tussen de middag lekker een kop soep. Heb in de vriezer denk ik wel dertig 1 persoonsporties ingevroren van iedereen die al soep gebracht heeft. Ik ben gek op soep πŸ₯°πŸ˜!

Fijne dag lieve mensen. Vergeet niet te genieten vandaag! 🌻🌻🌻

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *